Als je meer wilt weten over traumaopstellingen met het verlangen -IoPT- volgt hier een boekenlijst:
Onderstaande boeken zijn een uitnodiging om je trauma’s te onderzoeken en jezelf beter te gaan begrijpen. Trauma is waarschijnlijk het meest voorkomende niet-erkende onderwerp in ons leven, maar het beïnvloedt ons allemaal. Het heeft een diepgaand en verstorend effect op je vermogen om je vervuld en zelfverzekerd te voelen en om succesvol en gelukkig te zijn in je leven en in je relaties.
Vaak wordt bij trauma meteen gedacht aan ingrijpende gebeurtenissen uit je jeugd, adolescentie en volwassenheid. Daaronder liggen echter trauma’s verscholen uit het prille begin van je leven, die je je niet bewust kunt herinneren. De boeken laat zien wanneer een trauma ontstaat, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en hoe ook deze vroege trauma’s herkend en geheeld kunnen worden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de theorie en inzichten van traumatherapeut dr. Franz Ruppert en de opstellingsmethode die hij ontwikkelde om trauma te kunnen helen.
Auteur: Franz Ruppert
Vertaling: Margriet Wentink
Uitgever: Uitgeverij Mens!
Mensen kennen zowel het verlangen naar nabijheid als het verlangen naar afgrenzing. Deze vitale symbiotische behoeften worden in de vroegste kindertijd door ouders vaak niet bevredigd. De hechting aan de moeder kan dan tot een symbiosetrauma bij het kind leiden. Traumaopstellingen dragen daartoe bij, zich uit symbiotische verstrikkingen met ouders of grootouders of van generaties daarvoor te bevrijden en tot zichzelf te komen. Daardoor wordt een nieuwe kwaliteit van psychische stabiliteit bereikt.
Auteur: Franz Ruppert
Vertaling: Margriet Wentink, Wim Wassink
Uitgever: Uitgeverij Mens!
Dit boek gaat ervan uit dat trauma’s de hoofdoorzaak zijn van psychische en lichamelijke problemen. Niet alleen zelfbeleefde trauma’s maken het leven moeilijker, maar trauma-energie en -inhoud worden ook van generatie op generatie doorgegeven. Onmacht, onbegrip, angst en ander psychisch en lichamelijk lijden zijn van daaruit voortkomende symptomen. Ook schijnbaar oplosbare problemen in relaties tussen partners, tussen ouders en kinderen, in het werk en in de gehele samenleving blijken verband te houden met gevolg van traumatisering.
Dit boek is een uitnodiging om je trauma’s te onderzoeken en jezelf beter te gaan begrijpen. Trauma is waarschijnlijk het meest voorkomende niet-erkende onderwerp in ons leven, maar het beïnvloedt ons allemaal. Het heeft een diepgaand en verstorend effect op je vermogen om je vervuld en zelfverzekerd te voelen en om succesvol en gelukkig te zijn in je leven en in je relaties.
Vaak wordt bij trauma meteen gedacht aan ingrijpende gebeurtenissen uit je jeugd, adolescentie en volwassenheid. Daaronder liggen echter trauma’s verscholen uit het prille begin van je leven, die je je niet bewust kunt herinneren. Dit boek laat zien wanneer een trauma ontstaat, wat de gevolgen ervan kunnen zijn en hoe ook deze vroege trauma’s herkend en geheeld kunnen worden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de theorie en inzichten van traumatherapeut dr. Franz Ruppert en de opstellingsmethode die hij ontwikkelde om trauma te kunnen helen.
Auteur: Vivian Broughton
Vertaling: Christine van Dalen, Laurens Demmer
Uitgever: Uitgeverij Mens!
Vivian Broughton heeft een helder en compact boekje geschreven over de traumaopstellingenmethode van Franz Ruppert. Voor degenen die niet gemakkelijk een boek oppakken om te lezen, is dit boekje met veel tekeningen een aanrader. Het geeft een samenvatting van hoe de traumaopstellingenmethode werkt.
Auteur: Franz Ruppert
Vertaling: Margriet Wentink, Wim Wassink
Uitgever: Uitgeverij Mens!
Ongeboren en pasgeboren kinderen zijn kwetsbare wezentjes. Werd vroeger gedacht dat zij niets voelen, nu weten we dat ervaringen in de moederschoot, of tijdens het geboorteproces of de eerste levensjaren zo overweldigend kunnen zijn dat het hen traumatiseert. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij lichamelijke of psychische nood van de moeder, complicaties bij de bevalling, abortuspogingen, medische behandelingen, verwaarlozing en zuigelingenzorg die de wezenlijke gevoelens van een kind niet erkent.
Vroegkinderlijke trauma’s laten hun sporen na in de ontwikkeling van een mens. Vaak worden gedrags- en relatieproblemen en gezondheidsklachten niet in verband gebracht met deze trauma’s. Om deze samenhang inzichtelijk te maken en de dieperliggende oorzaak van menselijke problemen te kunnen helen, ontwikkelde Franz Ruppert de methode ‘opstellen van het verlangen’. Vijftien verschillende auteurs belichten diverse aspecten en beschrijven praktijkvoorbeelden van het werken met de methode.
Met bijdragen van: Birgit Assel, Vivian Broughton, Doris Brombach, Annemarie Denk, Christina Freund, Gabriele Hoppe, Liesel Krüger, Petra Lardschneider, Manuela Specht, Andrea Stoffers, Dagmar Strauss, Cordula Schulte, Alice Schultze-Kraft, Marta Thorsheim en Margriet Wentink.